آش و حلیم کولاژین
آموزش پخت آش رشته مجلسی با طعمی بی نظیر و اصیل

آموزش پخت آش رشته مجلسی با طعمی بی نظیر و اصیل

لیلا سرپرست

1 ماه پیش

0

آش رشته مجلسی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در مراسمات مختلف، از جمله مهمانی ها، افطاری ها، و حتی دورهمی های خانوادگی سرو می شود. با این که این غذا در میان ایرانیان خیلی محبوب و پرطرفدار است، درست کردن آن به مهارت و دقت نیاز دارد تا تمام مواد با هم ترکیب شده و نتیجه ای خوشمزه و مطلوب به دست آید. در اینجا به صورت جامع و مرحله به مرحله طرز تهیه آش رشته مجلسی را توضیح خواهیم داد و نکات مهمی که باید در نظر بگیرید را بیان خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه آش رشته مجلسی برای ۷ الی ۸ نفر

حبوبات:

  • نخود: ۲.۳ پیمانه
  • لوبیا چیتی: ۲.۳ پیمانه
  • عدس: ۱.۲ پیمانه
  • ماش: ۱.۲ پیمانه

سبزی آش:

  • تره: ۴۰۰ گرم
  • جعفری: ۳۰۰ گرم
  • گشنیز: ۳۰۰ گرم
  • اسفناج یا برگ چغندر: ۵۰۰ گرم

ادویه جات و دیگر مواد:

  • نعناع خشک: ۲ قاشق سوپخوری
  • آویشن خشک: ۱ قاشق سوپخوری
  • پیاز نگینی ریز: ۱.۵ تا ۲ عدد
  • سیر رنده شده: ۶ حبه
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
  • آرد سفید: ۱ الی ۱.۵ قاشق سوپخوری
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • کشک پاستوریزه: به میزان لازم
  • رشته آشی مرغوب: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
  • آب استخوان قلم: ۲ لیتر (در صورت دلخواه)

برای تزئین:

  • سیر داغ، نعنا داغ و پیاز داغ

آش رشته

 

طرز تهیه آش رشته مجلسی

آش رشته مجلسی را می توانید طی مراحل زیر درست کنید:

۱. آماده سازی حبوبات و سبزی ها

نخود و لوبیا را بهتر است از شب قبل در آب سرد خیس کرده و آب آن را چند بار آب عوض کنید. این کار به کاهش نفخ حبوبات کمک خواهد کرد. برای ماش و عدس، حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان کافی است تا در آب خیس بخورند. در این مدت، یک بار آب آن ها را عوض کنید.

سبزی ها را پاک کرده و بشویید و سپس، آن ها را خرد کنید. برای داشتن طعمی بهتر، بهتر است که تره جداگانه خرد شود. (سبزی ها باید درشت و به اندازه ۱ تا ۱.۵ سانتیمتر خرد شوند.)

۲. پخت حبوبات

حبوبات خیس خورده را جداگانه نیم پز کنید. این کار به جلوگیری از له شدن آن ها در آش کمک می کند.

۳. تهیه پیاز داغ

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با زردچوبه داخل روغن داغ تفت دهید تا حالت عسلی پیدا کند. این پیاز داغ را در مراحل بعدی به آش اضافه خواهید کرد.

۴. تهیه سیر داغ و مخلوط پیاز عسلی

سیر رنده شده را همراه با مقداری زردچوبه در روغن داغ تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس ۱ پیمانه پیاز عسلی، سیر داغ و نعناع خشک را با آرد مخلوط کرده و روی گاز قرار دهید. کمی تفت داده شوند و سپس به همراه کره و آب استخوان قلم (در صورت استفاده) به مخلوط حبوبات اضافه کنید.

۵. شروع پخت آش

در یک قابلمه بزرگ، آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس نخود و لوبیا نیم پز شده را در آب جوش بریزید. پس از چند دقیقه، عدس و ماش را هم اضافه کنید. توجه داشته باشید که عدس و ماش زمان پخت کوتاه تری دارند، بنابراین آن ها را دیرتر به آش اضافه کنید.

۶. اضافه کردن سبزی

زمانی که حبوبات شروع به نرم شدن کردند، سبزی های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. این مرحله باید با دقت انجام شود تا سبزی ها به طور کامل در آش ترکیب شوند و رنگ و طعم زیبای خود را حفظ کنند. در این مرحله، پیاز عسلی و ادویه ها (نعناع خشک، آویشن، نمک و فلفل) را به آش اضافه کنید.

۷. اضافه کردن رشته آشی

وقتی آش رشته در حال جوشیدن است و مواد به خوبی با هم مخلوط شدند، رشته ها را به قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که رشته ها به تدریج اضافه شوند تا به هم نچسبند. در این مرحله، حرارت را کمی افزایش دهید تا رشته ها پخته شوند.

۸. پخت نهایی آش

حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان کافی است تا رشته ها به خوبی پخته شوند و آش لعاب بیندازد. در این زمان، می توانید مجدداً میزان نمک و فلفل آش را تنظیم کنید.

۹. سرو و تزئین

پس از آماده شدن آش، اجازه دهید کمی از دما بیفتد. سپس آن را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزئین کنید.

آش رشته

نکات مهم برای تهیه آش رشته مجلسی

آش رشته مجلسی یکی از غذاهایی است که به دقت و توجه به جزئیات نیاز دارد تا در نهایت طعمی خوشمزه و دلپذیر به دست آید. برای اینکه آش شما هم به شکل مجلسی و هم از نظر طعم بی نقص باشد، رعایت برخی نکات ضروری است:

  1. گنجایش قابلمه

زمانی که قصد دارید آش رشته درست کنید، یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن توجه کنید، انتخاب قابلمه مناسب است. قابلمه ای که برای پخت آش استفاده می کنید، باید حداقل دو برابر حجم مواد اولیه آش ظرفیت داشته باشد.

چرا؟ زیرا در حین پخت، آش رشته به مرور زمان غلیظ می شود و اگر قابلمه خیلی کوچک باشد، ممکن است مواد آش به هم بچسبند و رشته ها خمیر شوند. این نه تنها از زیبایی آش می کاهد بلکه بافت و طعم آن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

  1. خیس کردن حبوبات

یکی از مهم ترین مراحل در تهیه آش رشته، خیس کردن حبوبات است. این کار به شما کمک می کند تا حبوبات پخت بهتر و سریع تری داشته باشند و به خوبی نرم شوند. حداقل ۱۲ ساعت قبل از پخت آش، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس و ماش) را در آب ولرم بخیسانید. البته می توانید هر چند ساعت یکبار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها کمتر شود.

  1. نسبت سبزی ها

سبزی ها یکی از اجزای کلیدی در آش رشته هستند که طعم و رنگ آش را تعیین می کنند. ترکیب مناسب سبزی ها می تواند تأثیر زیادی در کیفیت نهایی آش بگذارد. در ترکیب سبزی های آش رشته، باید به این نکته توجه کنید که اسفناج یا برگ چغندر باید بیشتر از سایر سبزی ها باشد.

  1. استفاده از آب قلم

اگر می خواهید آش رشته شما طعم غنی تری داشته باشد، می توانید از آب قلم استفاده کنید. آب قلم به آش یک طعم عمیق و بی نظیر می دهد که نمی توان آن را با هیچ مایع دیگری جایگزین کرد. در واقع، آب قلم به آش رشته غنای بیشتری می بخشد.

  1. نحوه اضافه کردن رشته ها

یکی از نکات کلیدی در تهیه آش رشته این است که رشته ها باید به تدریج به آش اضافه شوند. چرا که اگر رشته ها را یک باره به آش اضافه کنید، ممکن است به هم بچسبند و آش شما به جای یک آش خوشمزه و خوش طعم، یک توده غلیظ و خمیری شکل شود.

  1. مراقبت از کشک

کشک یکی از اجزای اصلی در طعم دهی به آش رشته است، اما برای اینکه کشک به درستی در آش حل شود و طعم بهتری به آش بدهد، باید آن را با دقت اضافه کنید. کشک باید به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده شود تا به طور کامل پخته و طعم آن به آش منتقل شود.

  1. نعناع داغ

نعناع داغ یکی از مهم ترین تزیینات و طعم دهنده ها در آش رشته است که به آن عطر و طعم خاصی می بخشد. برای تهیه نعناع داغ باید دقت زیادی داشته باشید. ابتدا روغن را در ماهیتابه داغ کنید، سپس نعناع خشک را داخل آن بریزید و سریع هم بزنید. از سوختن نعناع باید جلوگیری کنید، زیرا اگر نعناع بسوزد، طعم تلخی به آش می دهد.

تهیه آش از آش و حلیم کولاژین

اگر آش رشته شور شد؟

اگر آش رشته شما به طور غیرمنتظره ای شور شد، می توانید با اضافه کردن مقداری آب جوش یا آب قلم، شوری آن را کاهش دهید. همچنین، اگر نیاز به تعدیل طعم داشتید، می توانید کمی از مواد اصلی آش، مانند حبوبات یا سبزی ها، اضافه کنید.

آش رشته

اگر آش رشته سفت شد؟

اگر آش رشته شما سفت شد، نگران نباشید. می توانید با افزودن کمی آب جوش یا عصاره گوشت، آش را به غلظت مناسب برسانید. این کار علاوه بر تنظیم قوام آش، طعم آن را نیز بهبود می بخشد.

جمع بندی

آش رشته مجلسی، با تمام مواد و طعم های خوشمزه ای که دارد، یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است. این آش به دلیل ترکیب حبوبات، سبزی ها و کشک، طعم بی نظیر و خواص زیادی دارد. با رعایت نکات ذکر شده در تهیه این آش، می توانید یک آش خوشمزه و مغذی برای مهمانی ها یا حتی روزهای عادی درست کنید.

 

به این مقاله چه امتیازی میدی؟

کمترین
بیشترین
0
از 0 امتیاز
5
(0%)
4
(0%)
3
(0%)
2
(0%)
1
(0%)

نظرتان را راجب این مقاله به اشتراک بذارید!

شما هم نظر خودتون رو راجب این مقاله با ما و بقیه کاربران به اشتراک بگذارید.

ویدئوهای مرتبط

در بخش ویدئو های مرتبط با این قسمت را مشاهده می کنید.